Happy, ondanks alles.

Vandaag om precies te zijn 19,5 kg afgevallen en daar ben ik zeer tevreden mee. Het gaat dan niet zo snel meer als de eerste weken, maar ik zit nog steeds op een gemiddelde van 1,5 kg per week. Dit zal teruglopen naar 1 kilo gemiddeld per week en dat is gewoon goed!

Mijn vriend weet nu ook precies hoeveel ik weeg. Door hoe hij een tijdje terug reageerde was ik huiverig het precieze getal te zeggen, omdat ik niet zat te wachten op een negatieve reactie. Maar al een tijdje liet hij duidelijk merken dat het getal niet uitmaakt. Het belangrijkste is dat we samen gezond leven, de rest gaat dan vanzelf. Hij reageerde dus ook niet super geschrokken ofzo. Natuurlijk net als iedereen schatte hij me zo’n 40 kilo lichter in, maar omdat ik al vertelde dat ik er over 30 kilo nog niet was, begreep hij al wel dat ik zwaarder was dan die 110 a 120 kilo.

Ik ben begonnen op 166,5 en week nu precies 147.0. Dat onder de 150 blijft wel een mijlpaal. Ik kan weer op sommige trapjes staan, wat soms best handig is.

Ik heb de lift vrijwel volledig ingeruild voor de trap. Deze loop ik nu steeds makkelijker op en af. Dat is wel heel gaaf om mee te maken. Eerder was ik met 2 verdiepingen omhoog helemaal buitenadem. Tegenwoordig niet meer. Wandelen doe ik nog steeds meer, al merk ik wel dat na 5 a 6km ik het zwaarder krijg. Ook niet raar als je zoveel gewicht moet meesjouwen. Ik zou wel langer kunnen lopen, maar dan moet ik tussendoor ff rusten en wat eten en drinken. Als we bijvoorbeeld een keer 10 a 11 km gaan lopen, dan zou ik daar een hele ochtend of middag voor uittrekken.

Verder is niet veel veranderd. Ja dat met die boosterprik vind ik nogal een ding. Nu ik nog morbide obesitas heb, vind ik dat een prik voor mij toch wel verstandig is. Maar als je puur kijkt naar wat in de ziekenhuizen komt en wat komt te overlijden, dan zijn dat vooral oudere mensen of mensen met onderliggend lijden. Ook regelmatig de mannelijkere 55+ met obesitas.

Als een vaccin nou de besmetting of het doorgeven daarvan zou stoppen, dan zou ik mij kunnen voorstellen dat je hem voor je medemens neemt. Maar we zien nu dat die vaccins onvoldoende werken. Zeker tegen omikron. Een paar vaccins zoals astrazeneca werken er gewoon niet tegen en vaccins als die van Pfizer maar een beetje en heel tijdelijk. Dat geldt zowel voor de bescherming als het doorgeven van een besmetting.

Je kunt toch moeilijk iedere paar maanden ieder gezond mens vaccineren? Wanneer de kans dat je ernstig ziek wordt nihil is en je wel nog steeds andere besmet? Wat dat betreft vind ik de dwang dat als je niet binnen 9 maanden telkens een booster haalt, je je QR code kwijtraakt, echt niet fijn.

Zolang ik veel te dik ben booster ik wel, maar er komt een moment dat ook ik zeg van nu is het genoeg. 1x per jaar is al vaak, maar eens per half jaar is gewoon niet te doen, laat staan wat het met je lichaam doet. Los daarvan ben ik als de dood voor prikken, dus ik zit er totaal niet op te wachten.

Ik vind de onduidelijkheid ook steeds vervelender worden. De uitleg is onvoldoende. De logica is ver te zoeken.

En dan ook nog het idee dat ik nu volledig onbeschermd rondloop. want mijn laatste vaccin is alweer ruim een half jaar geleden. tegen omikron ben ik niet meer bestand. En dan heb ik het nog niet eens over de chaos rondom het zetten van die vaccin. Mensen kunnen geen afspraken maken, moeten ver rijden om die prik te halen. Wat een zooitje.

Het blijft keer op keer de voor en nadelen tegen elkaar opwegen en daar komt dan een soort dwang maar ook eigen verantwoordelijkheid bij die mij toch wel wat stres oplevert. nu loop ik toch ook onbeschermd rond? en met dat vaccin heb ik misschien de eerste 3 maanden plezier totdat je voor werkelijke bescherming je er eigenlijk weer 1 moet. Dus het enige voordeel wat je aan een booster na die 3 maanden overhoudt is dat je dan voor de overige 6 maanden nog overal binnen mag komen. Maar doe je dat? Als je onbeschermd bent. Lastig allemaal. Ook de omgekeerde wereld trouwens. een vaccin nemen om ergens binnen te mogen komen inplaats van die periode echt beschermd te zijn.

Ik heb besloten mij te focussen op het hier en nu. Die booster mag ik op z’n vroegst in januari een afspraak maken, dus dat is een probleem voor dan. Eerst die feestdagen gezond zien door te komen. Ik heb trouwens wel leuke dingen op de planning staan. 1e kerstdag samen met mijn vriend en 2e de hele dag met familie. Gaat met eten wel lastig worden. op 2e kerstdag heb ik bijvoorbeeld 2 eetafspraken staan. 1x uiteten en 1x gourmetten. heb al tegen mijn moeder gezegd met gourmetten dat ze weinig voor mij hoeft te halen. meer groente. en met het uiteten ga ik alleen 1 hoofdgerecht nemen. Puur om het allemaal een beetje in balans te houden.

Ik wens iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wie weet ben ik er voor die tijd nog wel even, maar dan heb ik dat vast gezegd.

liefs

Een gedachte over “Happy, ondanks alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s