Het gaat goed! Eten & de liefde & creatief

Mijn laatste blog was van 25 oktober en daar was ik bijna 10 kilo afgevallen.
Vandaag 10 november ben ik om precies te zijn 12,5 kilo afgevallen. YES!

Eten en bewegen gaat steeds beter en steeds meer vanzelf. Ik vind het wel steeds lastiger worden om af en toe wel mezelf toe te laten wat lekker en meer te eten. Vooral omdat ik weet dat ik dan de volgende dag een kilo erbij heb en het een paar dagen duurt voordat deze er weer af is.

Toevallig eergisteren weer gebeurd. Toch 1 echt slechte maaltijd. Ik voelde me er gister meteen ziek door. Letterlijk. Fysiek. Moe de hele dag, hoofdpijn en gewoon niet helemaal happy. Toch als ik terugkijk naar de keer ervoor dat ik mij heb laten gaan, dat was 17 oktober. Dat valt dus wel mee.

Vandaag stond ik op de weegschaal en ben weer terug op waar ik een paar dagen geleden was. Top dus.

En dan de liefde. Sinds mijn laatste blog bericht heb ik al 2x afgesproken met een hele leuke man. Hij woont niet echt in de buurt, dus we zien elkaar eens per week, maar wat hebben we het leuk! Gezond leven is voor hem erg belangrijk. Dat ik te zwaar ben vind hij niet erg, als ik een gezonde levensstijl ook maar belangrijk vindt. En nee don’t worry hij bepaald niet wat ik eet of hoeveel ik beweeg. Hij zegt daar ook niets van. Zou heel raar zijn als hij dat wel doet, maar hij motiveert wel.

Zo hebben we afgelopen zaterdag bijvoorbeeld 1,5 uur in het bos gewandeld. Dit ging zo samen veel makkelijker dan gedacht. Ik was daarna ook niet moe. Ik gaf wel eerlijk toe dat ik het gênant vindt dat hiermee wel bovenwater komt hoe slecht mijn conditie is. Wandelen en flink praten is voor mij niet makkelijk zonder dat ik erbij hijg. haha. Gelukkig viel het wel mee en hoe meer ik dat gevoel van schaamte losliet, hoe beter ik mij voelde.

We willen er beide voor gaan! voor elkaar dus. Een hele stap. Er is nog niets aan hem wat ik niet leuk zou vinden. Of nouja 1 ding misschien. Het is nogal een goeddoener. Voor mens, dier en milieu. Hij is niet super avontuurlijk, maar 3 a 4 maanden ergens ver weg gaan om daar mensen les te geven is iets wat hij eens in de zoveel jaar wel doet. Hij heeft om die reden zelfs jaren in het buitenland gewoond. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik mijzelf dat niet zie doen. Ook als hij voor een half jaar of langer weggaat, dat ik dat respecteer en steun, maar dat dat wel het einde voor ons zou betekenen.

Dat begreep hij gelukkig wel en dankte mij voor mijn eerlijkheid.

Oh en verder de kunstenares waar ik een paar weken terug over vertelde. Nou ik ben er al 2x 3 uur geweest en ga er vanmiddag weer heen. Het is alles wat ik er van hoopte en meer. Ontzettend leuk om bij haar les te volgen. Super gezellig ook! Ik kijk er iedere keer weer naar uit. En ik heb nu al mooie dingen gemaakt. Ze doet dus aan “dotten”. Dat is een schildertechniek. En zo heb ik bijvoorbeeld al een yin yang kaarsenhouder gedot en een boekenlegger. Ik ben nu bezig met een “home” sign.

Mijn leven voelt dus aardig wat veranderd met de kilo’s minder, een nieuwe liefde en een nieuwe hobby.
Ik merk wel dat mijn moeder er niet tegen kan. Vanochtend werd dat wel erg hoorbaar aan de telefoon. Dan probeert ze overal wat slechts in te zien. Voor mij een teken om meer afstand te nemen en haar minder te vertellen. Dat soort negatieve energie moet geen invloed hebben op mijn leven.

Een gedachte over “Het gaat goed! Eten & de liefde & creatief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s