Het gaat lekker hier! (NOT!)

Lag ik dit weekend toch bijna in het ziekenhuis, zo slecht ging het.
Ik denk dat de moeheid ook begon mee te spelen.

Zaterdag ging het echt heel slecht. Ik was zo ziek, benauwd en moe! Maar ik kon niet slapen. Ik werd boos op de mensen die mij durfde te bellen. Iedereen wist dat ik ziek was en is het dus niet gek als ik mijn mobiel op stil heb staan. Dan moet je me niet op mijn huistelefoon bellen. Ook heb ik bijna geen stem dus praten of meer verstaanbaar zijn kost zoveel energie. Dat ik boos en vooral heel hees door de telefoon naar mijn vader riep “LAAT MIJ MET RUST IK PROBEER TE SLAPEN!!”, maakte de zorgen natuurlijk niet veel minder.

Een uur later hoorde ik mijn voordeur open gaan. Het was mijn zus die meteen de slaapkamer kwam binnenwandelen. Natuurlijk reageerde ik daar ook zeer gefrustreerd op. Ik probeerde toen al 2 uur in slaap te komen.
Achteraf was het maar goed dat ze binnenkwam en niet veel later mijn vader ook arriveerde.

De koorts was hoog opgelopen en ik was benauwder dan ooit. De antibiotica deed nog niet wat het moest doen, dat was zeker. Het eerste wat mijn zus deed was water pakken en zorgde dat ik wat dronk en pijnstillers naar binnenkreeg. Daarna brak ik in tranen uit op de bank. Dit kon ik niet meer alleen. Ik kon niet voor mezelf zorgen, laat staan voor een puppy!

Gelukkig hielpen de pijnstillers in combinatie met een pufje. Tegen de tijd dat mijn vader arriveerde was ik weer redelijk oke. Ondertussen was de huisartsenpost al gebeld met wat nu te doen. Ze vonden het te vroeg te veranderen voor antibiotica en de volgende stap zou een opname betekenen. Ik zat daar totaal niet op te wachten, dus we zouden het nog een paar uur aanzien. Aangezien op dat moment duidelijk was dat mijn vader bij mij zou blijven en ik dus niet meer alles alleen hoefde te doen, wat uiteindelijk het ziekenhuis niet nodig.

Van zaterdag op zondag voor het eerst weer redelijk geslapen. Hierdoor voelde ik mij zondag iets beter. Ik had het gevoel dat de antibiotica eindelijk begon te werken. Mijn vader is daarom gister ook weer naar huis gegaan.

Zondagavond begon mijn pup van ruim 4 maanden opeens overal in huis te plassen. Op haar kussen, de bank. Dat was nooit eerder gebeurd. Zelfs niet toen ze nog niet zinnelijk was. Er gingen meteen alarmbellen bij mij af. Zonder waarschuwing opeens overal plassen, dan klopt er iets niet.

Vanochtend met haar urine naar de dierenarts geweest. Eind van de ochtend kreeg ik een telefoontje dat er bloed en wat ontstekingen in haar urine waren gevonden en of ik toch nog met haar langs wou komen.
Natuurlijk deed ik dat, maar het liet wel meteen blijken hoe ziek ik nog was. Maar de pup is erg belangrijk, dus 2 ritjes naar de dierenarts moesten gewoon.

Lang verhaal kort, ook de pup zit nu aan de antibiotica. Vandaar ook de titel: “Het gaat lekker hier”.
Volgens de dierenarts ben ik er wel vroeg bij, dus de pup heeft niet lang hoeven lijden aan de blaasontsteking. Wat dat betreft had ik dat mijzelf ook eerder moeten gunnen. Maar goed je weet hoe dat gaat. Antibiotica wordt niet zomaar gegeven. Kans is groot dat de huisarts je weer naar huis stuurt als je te vroeg bent.

Verder ben ik begonnen met “Bio-Kult” een probiotica met 14 stammen (levende bacterieculturen) (yakult heeft er bijvoorbeeld maar 1).
Dit schijnt ontzettend goed te zijn en zou mijn weerstand beter moeten maken en meer bescherming moeten geven. Vooral ook als je regelmatig problemen hebt met virussen en bacteriën in de luchtwegen.
We zullen zien. Ben gister pas begonnen en het schijnt goed samen te gaan met antibiotica omdat deze ook weer een hoop van de goede bacteriën dood maken.

Voor nu is het vooral nog uitrusten en heb ik alle plannen voor deze week gecanceld. ik neem nu zo mijn laatste antibiotica pil en dan is het even afwachten of ik nog een kuur nodig heb. Mijn longen zijn namelijk nog steeds voor een deel onrustig en verstopt.

Ik moet je wel zeggen dat ik het helemaal gehad heb. Ik voel mij na ruim een week ziek volledig gesloopt. Ik hoop op dadelijk weer op een goede nachtrust en dat de antibiotica bij mijn pup ook maar snel mag helpen. ]

love,

Healthy

3 gedachten over “Het gaat lekker hier! (NOT!)

Plaats een reactie